Oikeasti nyt on todella paha olo ja monet varmasti ymmärtävät miksi. Kyllä, minunkin on pakko kirjoittaa hieman Jokelan tapahtumista. Oikeasti tämä on kauhean vaikeaa, sillä en tiedä mistä aloittaisin. On niin paljon sanottavaa. No ainakin ensin otan osaa suuresti uhrien puolesta ja jaksamisia heidän läheisilleen. Myöskin toivon syyllisen perheelle paljon voimia surun keskelle ja toivon heidän jaksavan sen kaiken paskan mitä heidän niskaansa todennäköisesti tulee vielä rutkasti.

Muuta mitä ampujaan tulee niin en vaan voi käsittää. Tässä huomasin kuinka ihminen voi oikeasti seota. Olen lueskellut koko päivän tässä hänen kirjoituksiaan ja oikeasti todella pelottavaa tekstiä. Hän pitää itseään yli-ihmisenä ja ihailee hitleriä jne. Toisaalta nuo tekstit kuulostavat jonkun todella viisaan ihmisen kirjoittamilta. Jos kuitenkin sanon noin niin tavallaan teen juuri sitä mitä ampuja nähtävästi halusikin että hänestä ajatellaan niin. Oikeasti siis olenkin vain sitä mieltä, että hän oli pimahtanut kusta pää täynnä oleva tyyppi joka halusi huomiota ja halusi purkaa pahaa oloaan. Jos oikeastaan miettii hänen kirjoituksiaan, niin tuollaista nyt jokainen voi kirjoittaa jos istuu muutamalla filosofian tunnilla ja googlettaa vähän. Mutta rauha hänenkin sielulleen, vaikka en hänen tekojaan ikinä voi ymmärtää tai hyväksyä. Eihän sille mitään voi jos on päässä napsahtanut.

Nyt ei kyllä oikeasti nukuta yhtään. Mietin vain koko ajan miltä oppilaista on tuntunut kun he ovat piileskelleet ampujaa luokissaan. Tulee väkisinkin sellainen tunne, että voiko enää keneenkään luottaa ja onko koulussa käyminenkään enää turvallista.

Uhreille kuitenkin rest in peace.

candle2.gif

MUISTAKAA HUOMENNA 8.11 SYTYTTÄÄ KLO 18.00 KYNTTILÄ UHRIEN MUISTOLLE.